Op de grondstoffenmarkten is vandaag heel wat rumoer, de meeste commodities moeten terrein prijsgeven. Dat is op de eerste plaats het geval met het goud, dat eens te meer een klap met de hamer krijgt. Daarmee werd het niveau van 1600 dollar naar beneden doorbroken.

Een reden voor een daling van de goudprijs ligt niet meteen voor de hand, maar verschillende grote partijen zitten duidelijk aan de verkoopkant.

Anderzijds moet ook de olieprijs terrein prijsgeven, een vat ruwe olie wordt in New York ruim 2% goedkoper. Tot dusver had de olieprijs redelijk standgehouden.

Op de grondstoffenmarkten is vandaag heel wat rumoer, de meeste commodities moeten terrein prijsgeven. Dat is op de eerste plaats het geval met het goud, dat eens te meer een klap met de hamer krijgt. Daarmee werd het niveau van 1600 dollar naar beneden doorbroken. Een reden voor een daling van de goudprijs ligt niet meteen voor de hand, maar verschillende grote partijen zitten duidelijk aan de verkoopkant. Anderzijds moet ook de olieprijs terrein prijsgeven, een vat ruwe olie wordt in New York ruim 2% goedkoper. Tot dusver had de olieprijs redelijk standgehouden.