Goud zit volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog steeds in een neerwaartse trend gevangen en zal het ook in 2014 moeilijk blijven hebben door de lage inflatiedruk, de wegebbende crisis en de aanwezige alternatieven.

Op een bepaald moment zal echter een bodem bereikt worden omdat de prijs van het edele metaal voor veel producenten onder hun marginale kost van productie zal gaan noteren. Dan volgt er een vermindering van de productie, een algehele rationalisatie en dan kan de cyclus opnieuw beginnen. Maar het valt te betwijfelen of dit al in 2014 zal zijn. In de eerste weken van dit jaar is er rond het goud alvast weinig gebeurd.

Goud zit volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog steeds in een neerwaartse trend gevangen en zal het ook in 2014 moeilijk blijven hebben door de lage inflatiedruk, de wegebbende crisis en de aanwezige alternatieven. Op een bepaald moment zal echter een bodem bereikt worden omdat de prijs van het edele metaal voor veel producenten onder hun marginale kost van productie zal gaan noteren. Dan volgt er een vermindering van de productie, een algehele rationalisatie en dan kan de cyclus opnieuw beginnen. Maar het valt te betwijfelen of dit al in 2014 zal zijn. In de eerste weken van dit jaar is er rond het goud alvast weinig gebeurd.