Marco Gulpers van ING gelooft dat Delhaize, de distributieketen maakt volgende week de omzetcijfers bekend, in de Verenigde Staten tijdens het vierde kwartaal van 2013 een moeilijke vergelijking met hetzelfde kwartaal het jaar voordien had. Daarbij zijn er tijdens het eindejaarsseizoen waarschijnlijk heel wat promotiesacties geweest.

Het bedrijf heeft zelf al gewaarschuwd voor te veel optimisme wat betreft het vierde kwartaal. Ook de blootstelling aan voedselzegels (food stamps) is ongetwijfelde een handicap geweest. Gulpers heeft een advies houden voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 50,50 euro.

Marco Gulpers van ING gelooft dat Delhaize, de distributieketen maakt volgende week de omzetcijfers bekend, in de Verenigde Staten tijdens het vierde kwartaal van 2013 een moeilijke vergelijking met hetzelfde kwartaal het jaar voordien had. Daarbij zijn er tijdens het eindejaarsseizoen waarschijnlijk heel wat promotiesacties geweest. Het bedrijf heeft zelf al gewaarschuwd voor te veel optimisme wat betreft het vierde kwartaal. Ook de blootstelling aan voedselzegels (food stamps) is ongetwijfelde een handicap geweest. Gulpers heeft een advies houden voor het aandeel, met daaraan gekoppeld een koersdoel van 50,50 euro.