De reden daarvoor moet worden gezocht bij de signalen dat de vraag naar goud in China aan het afbrokkelen is. Australia & New Zealand Banking Group Ltd. stelt in een uitgebreid rapport dat er momenteel weinig vraag is naar fysiek goud, ondanks de spanningen op verschillende plaatsen van de wereld.

Het goud stevent voor de eerste dubbele kwartaalwinst af sinds 2011, zowel in het eerste als in het tweede kwartaal is de goudprijs namelijk gestegen. Volgens Australia & New Zealand Banking Group kan alleen een overslaan van de strijd in Irak naar andere landen de goudprijs door het plafond jagen.

De reden daarvoor moet worden gezocht bij de signalen dat de vraag naar goud in China aan het afbrokkelen is. Australia & New Zealand Banking Group Ltd. stelt in een uitgebreid rapport dat er momenteel weinig vraag is naar fysiek goud, ondanks de spanningen op verschillende plaatsen van de wereld. Het goud stevent voor de eerste dubbele kwartaalwinst af sinds 2011, zowel in het eerste als in het tweede kwartaal is de goudprijs namelijk gestegen. Volgens Australia & New Zealand Banking Group kan alleen een overslaan van de strijd in Irak naar andere landen de goudprijs door het plafond jagen.