Volgens Celente is de huidige monetaire situatie doorgestoken kaart, de financiële sector wordt opgeblazen door een zot geslagen obligatiemarkt en dat kan maar tot één ding leiden: op een bepaald moment zullen op de obligatiemarkt de stoppen losslaan. Het zal duidelijk zijn dat in dat geval de poppen meteen aan het dansen gaan.

Volgens Celente is het plaatje duidelijk: je kan de rente niet eindeloos laag houden zonder dat de zaken volledig uit de hand lopen. Dat uit de hand lopen, moet letterlijk worden opgevat. Celente gelooft niet meer of niet minder dan dat er een financiële ramp op komst is.

Volgens Celente is de huidige monetaire situatie doorgestoken kaart, de financiële sector wordt opgeblazen door een zot geslagen obligatiemarkt en dat kan maar tot één ding leiden: op een bepaald moment zullen op de obligatiemarkt de stoppen losslaan. Het zal duidelijk zijn dat in dat geval de poppen meteen aan het dansen gaan. Volgens Celente is het plaatje duidelijk: je kan de rente niet eindeloos laag houden zonder dat de zaken volledig uit de hand lopen. Dat uit de hand lopen, moet letterlijk worden opgevat. Celente gelooft niet meer of niet minder dan dat er een financiële ramp op komst is.