Goud voor levering in april werd meer dan 10 dollar of bijna 1% goedkoper, waarbij de goudprijs opnieuw in de buurt van 1050 dollar kwam noteren. Op weekbasis werd het edelmetaal bijna 2% goedkoper.

Afgelopen donderdag kende de goudprijs de sterkste daling in 16 maanden, een beweging die synchroon verliep met de prijsdalingen bij andere metalen.

De beleggers vluchten massaal van grondstoffen en andere activa naar dollars, dit vanwege de vrees dat een aantal Europese landen hun schulden niet gaan kunnen terugbetalen.

Een sterkere dollar zet traditioneel goud en de prijzen van andere in dollars verhandelde grondstoffen onder druk, ze worden namelijk uitgedrukt in dollars duidelijk duurder.

Bovendien verliest goud bij een stijgende dollarkoers zijn aantrekkingskracht als hegde tegen zwakkere munten.

Goud voor levering in april werd meer dan 10 dollar of bijna 1% goedkoper, waarbij de goudprijs opnieuw in de buurt van 1050 dollar kwam noteren. Op weekbasis werd het edelmetaal bijna 2% goedkoper. Afgelopen donderdag kende de goudprijs de sterkste daling in 16 maanden, een beweging die synchroon verliep met de prijsdalingen bij andere metalen. De beleggers vluchten massaal van grondstoffen en andere activa naar dollars, dit vanwege de vrees dat een aantal Europese landen hun schulden niet gaan kunnen terugbetalen. Een sterkere dollar zet traditioneel goud en de prijzen van andere in dollars verhandelde grondstoffen onder druk, ze worden namelijk uitgedrukt in dollars duidelijk duurder. Bovendien verliest goud bij een stijgende dollarkoers zijn aantrekkingskracht als hegde tegen zwakkere munten.