Niet alleen de LIBOR-rente zou zijn gemanipuleerd, maar de banken zouden ook de valutakoersen en de edelmetalenmarkt naar hun hand hebben gezet. De Duitse toezichthouder BaFin verklaarde vorige week dat de manipulatie van de goudprijs nog erger was dan die van de LIBOR.

De betekenis van het woord 'erger' is hier erg belangrijk. De LIBOR-markt is veel groter dan de goudmarkt, dus het woord 'erger' heeft zeker geen verband met de bedragen die op het spel stonden. We kunnen hieruit alleen maar afleiden dat de goudprijs erger gemanipuleerd werd dan de LIBOR.

Niet alleen de LIBOR-rente zou zijn gemanipuleerd, maar de banken zouden ook de valutakoersen en de edelmetalenmarkt naar hun hand hebben gezet. De Duitse toezichthouder BaFin verklaarde vorige week dat de manipulatie van de goudprijs nog erger was dan die van de LIBOR. De betekenis van het woord 'erger' is hier erg belangrijk. De LIBOR-markt is veel groter dan de goudmarkt, dus het woord 'erger' heeft zeker geen verband met de bedragen die op het spel stonden. We kunnen hieruit alleen maar afleiden dat de goudprijs erger gemanipuleerd werd dan de LIBOR.