De manier van werken is bekend: voor de opening van de COMEX in New York werden grote verkooporders geplaatst die een zogenaamde flash crash op de goudmarkt veroorzaakten. Die flash crash nam zelfs dergelijke vormen aan dat de handel tijdelijk diende stilgezet te worden.

Bij de heropening van de handel was de goudprijs uiteraard fors lager. Wanneer er sprake was van verschillende kopers, zouden de verkooporders in verschillende stappen zijn geplaatst, kwestie van de prijs niet te sterk te beïnvloeden. Dat is dus niet gebeurd, want duidelijk wijst in de richting van manipulatie.

De manier van werken is bekend: voor de opening van de COMEX in New York werden grote verkooporders geplaatst die een zogenaamde flash crash op de goudmarkt veroorzaakten. Die flash crash nam zelfs dergelijke vormen aan dat de handel tijdelijk diende stilgezet te worden. Bij de heropening van de handel was de goudprijs uiteraard fors lager. Wanneer er sprake was van verschillende kopers, zouden de verkooporders in verschillende stappen zijn geplaatst, kwestie van de prijs niet te sterk te beïnvloeden. Dat is dus niet gebeurd, want duidelijk wijst in de richting van manipulatie.