De correctie van vanmorgen heeft onder andere te maken met het herstel van de dollar op de valutamarken. In Melbourne kostte een troy ounce goud vanmorgen 1360,75 dollar.

Dat is 0,60% minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Op 14 oktober bereikte de goudprijs een recordniveau op 1387,35 dollar, op een moment dat de dollar erg zwak gestemd was.

Darren Heathcote, head of trading bij Investec Bank (Australia) Ltd., is van mening dat het goud even over de piek heen is. Het is nu wachten op nieuwe data en/of berichten van de FED.

De correctie van vanmorgen heeft onder andere te maken met het herstel van de dollar op de valutamarken. In Melbourne kostte een troy ounce goud vanmorgen 1360,75 dollar. Dat is 0,60% minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Op 14 oktober bereikte de goudprijs een recordniveau op 1387,35 dollar, op een moment dat de dollar erg zwak gestemd was. Darren Heathcote, head of trading bij Investec Bank (Australia) Ltd., is van mening dat het goud even over de piek heen is. Het is nu wachten op nieuwe data en/of berichten van de FED.