Inflatie veroorzaakte volgens professor Stefan Duchateau nog meer inflatie, dreef de rentevoeten onnodig hoger, verplichtte de lokale bedrijven niet tot kwaliteitsverbeteringen en liet de overheid rustig toe om haar gangetje gaan, als vanouds.

De gevolgen op lange termijn zijn echter nefast: duurdere, laag kwalitatieve producten voor de consument en een staatsapparaat dat zich kan permitteren een onverantwoord uitgavenbeleid te voeren.

Men kan een dergelijk perspectief bezwaarlijk als een uitgangspunt in aanmerking nemen voor een ambitieus Europa, dat echter steeds meer van zijn internationale afzetmarkten ingepalmd zag worden door een efficiënter VS en de opkomende Aziatische tijgers. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Inflatie veroorzaakte volgens professor Stefan Duchateau nog meer inflatie, dreef de rentevoeten onnodig hoger, verplichtte de lokale bedrijven niet tot kwaliteitsverbeteringen en liet de overheid rustig toe om haar gangetje gaan, als vanouds. De gevolgen op lange termijn zijn echter nefast: duurdere, laag kwalitatieve producten voor de consument en een staatsapparaat dat zich kan permitteren een onverantwoord uitgavenbeleid te voeren. Men kan een dergelijk perspectief bezwaarlijk als een uitgangspunt in aanmerking nemen voor een ambitieus Europa, dat echter steeds meer van zijn internationale afzetmarkten ingepalmd zag worden door een efficiënter VS en de opkomende Aziatische tijgers. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.