Met een gemiddeld werkloosheidspercentage van 11,6% in de eurozone, dat daarenboven een gigantische dispersie maskeert waarbij Duitsland slechts 5,1% en Spanje nog steeds meer dan 25% werklozen telt, moet de economische groei in de probleemlanden volgens professor Stefan Duchateau terug op een voldoende peil worden gebracht opdat de verschillen in budgettaire lasten niet de kern worden van een nieuwe Eurozone-crisis.

Vandaar dat Duchateau inzake Europese posities het accent in Duitsland behoudt (en zelfs licht opvoert). Hij vult deze posities vooral aan met aandelenkeuzes uit Zweden en Spanje (waar hij toch al de eerste tekenen van een herstel in bedrijfsresultaten heeft waargenomen).

Wat betreft obligaties blijft hij zich beperken tot looptijden van 5 jaar in Ierland, Spanje en Italië. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Met een gemiddeld werkloosheidspercentage van 11,6% in de eurozone, dat daarenboven een gigantische dispersie maskeert waarbij Duitsland slechts 5,1% en Spanje nog steeds meer dan 25% werklozen telt, moet de economische groei in de probleemlanden volgens professor Stefan Duchateau terug op een voldoende peil worden gebracht opdat de verschillen in budgettaire lasten niet de kern worden van een nieuwe Eurozone-crisis. Vandaar dat Duchateau inzake Europese posities het accent in Duitsland behoudt (en zelfs licht opvoert). Hij vult deze posities vooral aan met aandelenkeuzes uit Zweden en Spanje (waar hij toch al de eerste tekenen van een herstel in bedrijfsresultaten heeft waargenomen). Wat betreft obligaties blijft hij zich beperken tot looptijden van 5 jaar in Ierland, Spanje en Italië. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.