De prijzen voor andere grondstoffen zoals zilver, olie en benzine daalden eveneens sterk, terwijl de U.S. dollar index, die de dollar afmeet tegenover een mandje van andere munten, steeg met 0,60%.

Grondstoffen worden in dollars uitbetaald en dat verklaart waarom er een duidelijke correlatie bestaat tussen de dollarkoers en de evolutie van de grondstoffenprijzen. Als de dollar goedkoper wordt, worden grondstoffen goedkoper voor buitenlanders.

Het omgekeerde geldt uiteraard ook. Goud, olie en andere grondstoffen worden dan ook vaak gebruikt als een indekking tegen inflatie en tegen bewegingen in de dollarkoers.

De goudprijs daalde op de New York Mercantile Exchange met 15,50 dollar tot 998,90 dollar. Ook de andere edelmetalen werden goedkoper, evenals de energieprijzen. Voor een vat ruwe olie wordt nog iets meer dan 65 dollar betaald.

De prijzen voor andere grondstoffen zoals zilver, olie en benzine daalden eveneens sterk, terwijl de U.S. dollar index, die de dollar afmeet tegenover een mandje van andere munten, steeg met 0,60%. Grondstoffen worden in dollars uitbetaald en dat verklaart waarom er een duidelijke correlatie bestaat tussen de dollarkoers en de evolutie van de grondstoffenprijzen. Als de dollar goedkoper wordt, worden grondstoffen goedkoper voor buitenlanders. Het omgekeerde geldt uiteraard ook. Goud, olie en andere grondstoffen worden dan ook vaak gebruikt als een indekking tegen inflatie en tegen bewegingen in de dollarkoers. De goudprijs daalde op de New York Mercantile Exchange met 15,50 dollar tot 998,90 dollar. Ook de andere edelmetalen werden goedkoper, evenals de energieprijzen. Voor een vat ruwe olie wordt nog iets meer dan 65 dollar betaald.