De goudprijs werd vrijdagavond in New York afgesloten aan 1187,80 dollar, of zowat driekwart procent onder het niveau van de dag voordien. Vanaf de piek op 1266,50 dollar, bereikt op 21 juni, is de goudprijs al met ruim 6% gestegen. Vanmorgen steeg de goudprijs weer tot boven 1190 dollar.

Frank McGhee, head dealer bij Integrated Brokerage Services LLC in Chicago, merkt op dat de goudprijs opnieuw de koers van de euro volgt. Traditioneel beweegt de goudprijs in sympathie met de euro en dat blijkt nog steeds het geval te zijn.

Een deel van de risicopremie is momenteel weggevallen en dat brengt mee dat de goudprijs nog steeds worstelt met het niveau van 1200 dollar per troy ounce. Onder dat niveau blijken toch telkens weer kopers op te duiken.

De goudprijs werd vrijdagavond in New York afgesloten aan 1187,80 dollar, of zowat driekwart procent onder het niveau van de dag voordien. Vanaf de piek op 1266,50 dollar, bereikt op 21 juni, is de goudprijs al met ruim 6% gestegen. Vanmorgen steeg de goudprijs weer tot boven 1190 dollar. Frank McGhee, head dealer bij Integrated Brokerage Services LLC in Chicago, merkt op dat de goudprijs opnieuw de koers van de euro volgt. Traditioneel beweegt de goudprijs in sympathie met de euro en dat blijkt nog steeds het geval te zijn. Een deel van de risicopremie is momenteel weggevallen en dat brengt mee dat de goudprijs nog steeds worstelt met het niveau van 1200 dollar per troy ounce. Onder dat niveau blijken toch telkens weer kopers op te duiken.