Dat nieuws wordt dan op de eerste plaats van de FED verwacht, want vandaag is de maandelijkse meeting van het FOMC begonnen. De stemgerichte leden van dat comité moeten een beslissing treffen over het al dan niet opstarten van het taperen, het terugschroeven van de steunmaatregelen.

De obligatiemarkt is opnieuw wat beter gestemd, het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is teruggevallen tot 2,85%. Maar bij het goud heeft zich weer een verkoopgolf voorgedaan, de zoveelste op rij al. Het is vooralsnog onduidelijk wat er met het goud aan de hand is.

Dat nieuws wordt dan op de eerste plaats van de FED verwacht, want vandaag is de maandelijkse meeting van het FOMC begonnen. De stemgerichte leden van dat comité moeten een beslissing treffen over het al dan niet opstarten van het taperen, het terugschroeven van de steunmaatregelen. De obligatiemarkt is opnieuw wat beter gestemd, het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is teruggevallen tot 2,85%. Maar bij het goud heeft zich weer een verkoopgolf voorgedaan, de zoveelste op rij al. Het is vooralsnog onduidelijk wat er met het goud aan de hand is.