Vrijdag kostte een troy ounce goud nog 1176,10 dollar, of een daling met 12,50 dollar in vergelijking met de dag voordien. De goudmarkt blijft erg volatiel, want vrijdag werd intraday een piek bereikt op 1187,60 dollar en een bodem op 1166 dollar.

De spotprijs daalde echter maar met 5 dollar per troy ounce, wat Kitco weet aan het opduiken van koopjesjagers op de markt. Op weekbasis werd een troy ounce goud 56 dollar of 4,50% goedkoper.

Die daling was te wijten aan het feit dat de speculanten posities afbouwden in activa waar nog winsten gerealiseerd werden. Dat was dus onder andere het geval met het goud, dat in de voorgaande weken fors was gestegen.

Volgens de technische analisten ligt er stevige steun voor de goudprijs in de zone van 1150 dollar per troy ounce. Wanneer die steun het houdt, kan de goudprijs weer gaan herstellen.

David Morgan van Silver-Investor.com is van mening dat onder het niveau van 1150 maar weinig steun voorhanden is. Een terugval richting 1100 dollar is dan verre van denkbeeldig.

Vrijdag kostte een troy ounce goud nog 1176,10 dollar, of een daling met 12,50 dollar in vergelijking met de dag voordien. De goudmarkt blijft erg volatiel, want vrijdag werd intraday een piek bereikt op 1187,60 dollar en een bodem op 1166 dollar. De spotprijs daalde echter maar met 5 dollar per troy ounce, wat Kitco weet aan het opduiken van koopjesjagers op de markt. Op weekbasis werd een troy ounce goud 56 dollar of 4,50% goedkoper. Die daling was te wijten aan het feit dat de speculanten posities afbouwden in activa waar nog winsten gerealiseerd werden. Dat was dus onder andere het geval met het goud, dat in de voorgaande weken fors was gestegen. Volgens de technische analisten ligt er stevige steun voor de goudprijs in de zone van 1150 dollar per troy ounce. Wanneer die steun het houdt, kan de goudprijs weer gaan herstellen. David Morgan van Silver-Investor.com is van mening dat onder het niveau van 1150 maar weinig steun voorhanden is. Een terugval richting 1100 dollar is dan verre van denkbeeldig.