Ook vanmorgen bleef de goudprijs flirten met de kaap van 1100 dollar. Sommige beleggers redeneren dat de rente binnenkort omhoog gaat, waardoor de inflatievrees naar de achtergrond wordt verdrongen en de aantrekkingskracht van goud bij de beleggers zal afnemen.

Op de Comex division van de New York Mercantile Exchange kostte een troy ounce goud bij het slot van de handel gisteren 1095,40 dollar.

Brian Kelly, chief executive of Kanundrum Research, is van mening dat de daling van de goudprijs niet alleen te maken heeft met het herstel van de dollarkoers. Veel handelaren trekken hun posities tegen het jaareinde recht, aldus Kelly.

De goudprijs bereikte een nieuwe recordhoogte op 1226 dollar op 3 december, maar heeft sindsdien zowat 10% van zijn waarde verloren. Kelly sluit een verdere daling op korte termijn niet uit.

Carsten Fritsch, analist bij Commerzbank, houdt rekening met een goudprijs van 1050 dollar op 31 december, maar geeft toe dat een verdere terugval richting 1000 dollar niet a priori valt uit te sluiten.

Dit jaar is de goudprijs met 24% gestegen, het was al het negende jaar op rij dat goud duurder werd.

Ook vanmorgen bleef de goudprijs flirten met de kaap van 1100 dollar. Sommige beleggers redeneren dat de rente binnenkort omhoog gaat, waardoor de inflatievrees naar de achtergrond wordt verdrongen en de aantrekkingskracht van goud bij de beleggers zal afnemen. Op de Comex division van de New York Mercantile Exchange kostte een troy ounce goud bij het slot van de handel gisteren 1095,40 dollar. Brian Kelly, chief executive of Kanundrum Research, is van mening dat de daling van de goudprijs niet alleen te maken heeft met het herstel van de dollarkoers. Veel handelaren trekken hun posities tegen het jaareinde recht, aldus Kelly. De goudprijs bereikte een nieuwe recordhoogte op 1226 dollar op 3 december, maar heeft sindsdien zowat 10% van zijn waarde verloren. Kelly sluit een verdere daling op korte termijn niet uit. Carsten Fritsch, analist bij Commerzbank, houdt rekening met een goudprijs van 1050 dollar op 31 december, maar geeft toe dat een verdere terugval richting 1000 dollar niet a priori valt uit te sluiten. Dit jaar is de goudprijs met 24% gestegen, het was al het negende jaar op rij dat goud duurder werd.