Tijdens de bull markt in het goud van de afgelopen 12 jaar heeft het edelmetaal telkens het optrekken van het Amerikaans schuldenplafond gevolgd. Dat is sinds 15 maanden niet langer het geval, zodat de hausse bij het goud tijdelijk werd doorbroken. Dat zal zo echter niet blijven.

De Amerikaanse schulden staan nu 7000 miljard dollar boven het niveau van 1 januari 2009. Sinds het dieptepunt bereikt op 26 juni is de goudprijs echter opnieuw beginnen te stijgen. De chart ziet er nu hetzelfde uit als in 2009, waaruit Fitzpatrick concludeert dat er een forse stijging van de goudprijs op komst kan zijn.

Tijdens de bull markt in het goud van de afgelopen 12 jaar heeft het edelmetaal telkens het optrekken van het Amerikaans schuldenplafond gevolgd. Dat is sinds 15 maanden niet langer het geval, zodat de hausse bij het goud tijdelijk werd doorbroken. Dat zal zo echter niet blijven. De Amerikaanse schulden staan nu 7000 miljard dollar boven het niveau van 1 januari 2009. Sinds het dieptepunt bereikt op 26 juni is de goudprijs echter opnieuw beginnen te stijgen. De chart ziet er nu hetzelfde uit als in 2009, waaruit Fitzpatrick concludeert dat er een forse stijging van de goudprijs op komst kan zijn.