Voor een troy ounce goud moet in Indië meer dan 1500 dollar worden betaald en dat stemt overeen met een premie van ongeveer 20% ten opzichte van de goudprijs in Londen of New York. Die premie moet uiteraard worden bekeken tegen de achtergrond van de invoerheffing die Indië op goud wordt geheven.

Die heffing, bedoeld om het deficiet op de lopende rekening te reduceren, bedraagt ongeveer 11,30%. Bovendien zijn er nog meer bureaucratische maatregelen getroffen om de invoer van goud af te remmen, zoals de verplichting om 20% van het geïmporteerde goud opnieuw uit te voeren. Dat verklaart de hoge premie waaraan het Indisch goud noteert.

Voor een troy ounce goud moet in Indië meer dan 1500 dollar worden betaald en dat stemt overeen met een premie van ongeveer 20% ten opzichte van de goudprijs in Londen of New York. Die premie moet uiteraard worden bekeken tegen de achtergrond van de invoerheffing die Indië op goud wordt geheven. Die heffing, bedoeld om het deficiet op de lopende rekening te reduceren, bedraagt ongeveer 11,30%. Bovendien zijn er nog meer bureaucratische maatregelen getroffen om de invoer van goud af te remmen, zoals de verplichting om 20% van het geïmporteerde goud opnieuw uit te voeren. Dat verklaart de hoge premie waaraan het Indisch goud noteert.