Die is gestegen tot 3% onder het historisch recordniveau, wat bij een aantal beleggers winstnemingen heeft uitgelokt.

In Singapore werd vanmorgen gehandeld aan 1225,98 dollar per troy ounce, tegenover een slotkoers van 1229,07 dollar gisterenavond in New York. Dat was meteen ook de hoogste koers sinds 1 juli.

Over de afgelopen drie weken was de goudprijs met 6,20% gestegen als gevolg van de vrees dat de wereldwijde economische opleving aan het stilvallen was. Daardoor fungeerde goud opnieuw als een veilige vluchthaven.

Eugen Weinberg, head commodity research bij Commerzbank AG, verwacht op korte termijn winstnemingen, maar blijft positief voor het goud op langere termijn. Rond het niveau van 1220 dollar mag een stevige steunzone gesitueerd worden.

Die is gestegen tot 3% onder het historisch recordniveau, wat bij een aantal beleggers winstnemingen heeft uitgelokt. In Singapore werd vanmorgen gehandeld aan 1225,98 dollar per troy ounce, tegenover een slotkoers van 1229,07 dollar gisterenavond in New York. Dat was meteen ook de hoogste koers sinds 1 juli. Over de afgelopen drie weken was de goudprijs met 6,20% gestegen als gevolg van de vrees dat de wereldwijde economische opleving aan het stilvallen was. Daardoor fungeerde goud opnieuw als een veilige vluchthaven. Eugen Weinberg, head commodity research bij Commerzbank AG, verwacht op korte termijn winstnemingen, maar blijft positief voor het goud op langere termijn. Rond het niveau van 1220 dollar mag een stevige steunzone gesitueerd worden.