Volgens P&B Invest valt vooral de sterkte van de goudprijs op doorheen de laatste weken. Waar het goud tot voor kort een spiegelbeeld was van de dollarkoers, slaagt het edele metaal er nu in om hogere regionen op te zoeken niettegenstaande een sterk stijgende dollar.

Hierdoor stijgt de goudprijs nu ook flink in andere munten dan de Amerikaanse dollar. Zo kost een kg goud nu al 23.150 euro ten opzichte van een dieptepunt van 9.500 euro per kg in 2001.

De sterkte van de goudprijs is opmerkelijk in het licht van de stijging van de Amerikaanse dollar. Zorgwekkend is volgens P&B Invest dat veel berichten opduiken over een totale stilstand van de fysieke goudvraag vanuit India en andere grote goudconsumenten.

Normaal gezien is dit slecht nieuws voor de goudmarkt op de korte termijn. De langetermijnvisie van P&B Invest blijft niettemin optimistisch op de goudprijs.

Volgens P&B Invest valt vooral de sterkte van de goudprijs op doorheen de laatste weken. Waar het goud tot voor kort een spiegelbeeld was van de dollarkoers, slaagt het edele metaal er nu in om hogere regionen op te zoeken niettegenstaande een sterk stijgende dollar.Hierdoor stijgt de goudprijs nu ook flink in andere munten dan de Amerikaanse dollar. Zo kost een kg goud nu al 23.150 euro ten opzichte van een dieptepunt van 9.500 euro per kg in 2001.De sterkte van de goudprijs is opmerkelijk in het licht van de stijging van de Amerikaanse dollar. Zorgwekkend is volgens P&B Invest dat veel berichten opduiken over een totale stilstand van de fysieke goudvraag vanuit India en andere grote goudconsumenten. Normaal gezien is dit slecht nieuws voor de goudmarkt op de korte termijn. De langetermijnvisie van P&B Invest blijft niettemin optimistisch op de goudprijs.