Op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange viel de prijs voor een troy ounce terug tot iets mindr dan 1200 dollar. Het feit dat de euro lichtjes herstelde tegenover de dollar was niet vreemd aan de neerwaartse beweging bij het goud. Vanmorgen herstelde het goud weer lichtjes.

Volgens de Kitco Gold Index daalde de spotprijs voor goud woendag met bijna 20 dollar. Technische analisten hadden al eerder vastgesteld dat de goudprijs overkocht was geraakt en dat de kansen op een correctie waren toegenomen.

Toch lijkt de correctie in de goudprijs maar beperkt in tijd en omvang te gaan worden. Het Duits verbod op short-selling heeft heel wat wenkbrauwen doen fronsen. De druk op de euro kan verder toenemen, wat de interesse voor goud kan doen toenemen.

Bij Blackstone is Byron Wien er van overtuigd dat elke correctie de kans biedt om goud te kopen, met een koersdoel van 1500 dollar. Ten opzichte van de belangrijkste valuta's ligt goud nog steeds goed op koers.

Op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange viel de prijs voor een troy ounce terug tot iets mindr dan 1200 dollar. Het feit dat de euro lichtjes herstelde tegenover de dollar was niet vreemd aan de neerwaartse beweging bij het goud. Vanmorgen herstelde het goud weer lichtjes. Volgens de Kitco Gold Index daalde de spotprijs voor goud woendag met bijna 20 dollar. Technische analisten hadden al eerder vastgesteld dat de goudprijs overkocht was geraakt en dat de kansen op een correctie waren toegenomen. Toch lijkt de correctie in de goudprijs maar beperkt in tijd en omvang te gaan worden. Het Duits verbod op short-selling heeft heel wat wenkbrauwen doen fronsen. De druk op de euro kan verder toenemen, wat de interesse voor goud kan doen toenemen. Bij Blackstone is Byron Wien er van overtuigd dat elke correctie de kans biedt om goud te kopen, met een koersdoel van 1500 dollar. Ten opzichte van de belangrijkste valuta's ligt goud nog steeds goed op koers.