De huidige stand van de risicopremie op aandelen moet volgens professor Stefan Duchateau met de nodige terughoudendheid worden geïnterpreteerd.

Sedert de financiële crisis van 2008 zijn er immers fundamentele wijzigingen ontstaan in het gemiddelde risicoaversie patroon van beursbeleggers (denk bijvoorbeeld alleen al maar aan het feit dat de "hefboom"banken die in het verleden zo'n bepalende rol hebben gespeeld nu spoorloos verdwenen zijn van de financiële markten).

Wat ook de voorspellende kracht van deze parameter in de toekomst moge zijn, hij heeft in ieder geval in de recente maanden een zeer belangrijke rol gespeeld in de evolutie van de financiële markten. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De huidige stand van de risicopremie op aandelen moet volgens professor Stefan Duchateau met de nodige terughoudendheid worden geïnterpreteerd. Sedert de financiële crisis van 2008 zijn er immers fundamentele wijzigingen ontstaan in het gemiddelde risicoaversie patroon van beursbeleggers (denk bijvoorbeeld alleen al maar aan het feit dat de "hefboom"banken die in het verleden zo'n bepalende rol hebben gespeeld nu spoorloos verdwenen zijn van de financiële markten). Wat ook de voorspellende kracht van deze parameter in de toekomst moge zijn, hij heeft in ieder geval in de recente maanden een zeer belangrijke rol gespeeld in de evolutie van de financiële markten. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.