De belangstelling voor het goud heeft op de eerste plaats te maken met de magere opbrengsten die met andere beleggingsactiva gerealiseerd worden.

Goudfutures voor levering in augustus stegen met 9,60 dollar of 0,80%, waardoor er op de Comex een slotkoers van 1258,30 dollar werd neergezet. In de loop van de sessie werd een piek bereikt op 1263,70 dollar.

Het record van de dag voordien, een slotkoers op donderdag van 1248,70 dollar, werd dus duidelijk verbeterd. Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Singapore 1258,35 dollar, of dus iets meer dan het slotniveau van vrijdag.

James Cordier, portfolio manager bij OptionSellers.com, is van mening dat de beleggers Amerikaanse staatsobligaties die bijna niets opbrengen beu zijn. Zelfs op de huidige hoge prijsniveaus zijn ze bereid om in goud te stappen.

Op weekbasis is de goudprijs met 2,30% gestegen, waarbij het al de vierde week op rij was dat de goudprijs hoger ging. Deze maand is de goudprijs met 3,60% gestegen, na een stijging met 2,90% in mei en met 5,90% in april.

Frank Lesh, broker bij FuturePath Trading in Chicago, is van mening dat een troy ounce goud bij het begin van volgende maand 1300 dollar gaat kosten.

De belangstelling voor het goud heeft op de eerste plaats te maken met de magere opbrengsten die met andere beleggingsactiva gerealiseerd worden. Goudfutures voor levering in augustus stegen met 9,60 dollar of 0,80%, waardoor er op de Comex een slotkoers van 1258,30 dollar werd neergezet. In de loop van de sessie werd een piek bereikt op 1263,70 dollar. Het record van de dag voordien, een slotkoers op donderdag van 1248,70 dollar, werd dus duidelijk verbeterd. Vanmorgen kostte een troy ounce goud in Singapore 1258,35 dollar, of dus iets meer dan het slotniveau van vrijdag. James Cordier, portfolio manager bij OptionSellers.com, is van mening dat de beleggers Amerikaanse staatsobligaties die bijna niets opbrengen beu zijn. Zelfs op de huidige hoge prijsniveaus zijn ze bereid om in goud te stappen. Op weekbasis is de goudprijs met 2,30% gestegen, waarbij het al de vierde week op rij was dat de goudprijs hoger ging. Deze maand is de goudprijs met 3,60% gestegen, na een stijging met 2,90% in mei en met 5,90% in april. Frank Lesh, broker bij FuturePath Trading in Chicago, is van mening dat een troy ounce goud bij het begin van volgende maand 1300 dollar gaat kosten.