Vanmorgen werd er gehandeld aan 1312,85 dollar per troy ounce, ten opzichte van een dieptepunt van 1308,25 dollar. Het was van 1 oktober geleden dat een troy ounce goud nog zo goedkoop was.

Samen met de andere commodities heeft het goud een zwakke week achter de rug. Op weekbasis is een troy ounce goud tot dusver 2,40% goedkoper geworden, dit jaar bedraagt de daling al 7,40%.

De daling van de goudprijs moet in een breder perspectief worden bekeken. De verwachting dat China de rente opnieuw gaat verhogen, zet de grondstoffenprijzen onder druk. Daardoor wordt ook de goudprijs lager geduwd.

Vanmorgen werd er gehandeld aan 1312,85 dollar per troy ounce, ten opzichte van een dieptepunt van 1308,25 dollar. Het was van 1 oktober geleden dat een troy ounce goud nog zo goedkoop was. Samen met de andere commodities heeft het goud een zwakke week achter de rug. Op weekbasis is een troy ounce goud tot dusver 2,40% goedkoper geworden, dit jaar bedraagt de daling al 7,40%. De daling van de goudprijs moet in een breder perspectief worden bekeken. De verwachting dat China de rente opnieuw gaat verhogen, zet de grondstoffenprijzen onder druk. Daardoor wordt ook de goudprijs lager geduwd.