Tom Pawlicki, commodities analist bij MF Global Research in Chicago, stelt vast dat de vraag naar goud in de afgelopen twee maanden duidelijk is teruggevallen. Pawlicki verwacht op korte termijn geen verandering in dat scenario.

De Dow Jones is vanaf het dieptepunt met 22% gestegen en daardoor durven de beleggers het weer aan om grotere risico's te nemen.

Op de New York Mercantile Exchange werd een troy ounce goud gisteren 24,50 dollar goedkoper, om nog 872,80 dollar te kosten. Vanmorgen steeg de goudprijs weer tot 875 dollar.

Tom Pawlicki, commodities analist bij MF Global Research in Chicago, stelt vast dat de vraag naar goud in de afgelopen twee maanden duidelijk is teruggevallen. Pawlicki verwacht op korte termijn geen verandering in dat scenario. De Dow Jones is vanaf het dieptepunt met 22% gestegen en daardoor durven de beleggers het weer aan om grotere risico's te nemen. Op de New York Mercantile Exchange werd een troy ounce goud gisteren 24,50 dollar goedkoper, om nog 872,80 dollar te kosten. Vanmorgen steeg de goudprijs weer tot 875 dollar.