Verder valt op dat de goudprijs is teruggevallen onder het niveau van 1600 dollar, waardoor een verdere daling nu waarschijnlijk is geworden.

Vandaag wordt het verslag van de laatste meeting van het Federal Reserve Open Market Committee bekendgemaakt en daar wordt met meer dan gewone belangstelling naar uitgekeken. Mogelijk zal de Amerikaanse centrale bank een hint geven over een wijziging van haar monetaire politiek.

In december gaven enkele FED-leden al aan dat ze het programma voor quantative easing in de loop van dit jaar willen afzwakken of zelfs stopzetten. In wijziging in de QE-politiek van de Verenigde Staten kan een serieuze invloed hebben op de financiële markten.

Verder valt op dat de goudprijs is teruggevallen onder het niveau van 1600 dollar, waardoor een verdere daling nu waarschijnlijk is geworden. Vandaag wordt het verslag van de laatste meeting van het Federal Reserve Open Market Committee bekendgemaakt en daar wordt met meer dan gewone belangstelling naar uitgekeken. Mogelijk zal de Amerikaanse centrale bank een hint geven over een wijziging van haar monetaire politiek. In december gaven enkele FED-leden al aan dat ze het programma voor quantative easing in de loop van dit jaar willen afzwakken of zelfs stopzetten. In wijziging in de QE-politiek van de Verenigde Staten kan een serieuze invloed hebben op de financiële markten.