Dus het is logisch dat het verminderen van de steun voor nerveusiteit in de markt zorgt. De consensus gaat er momenteel van uit dat de tapering in September zal beginnen. Dit betekent dat er toch al een groot stuk zou moeten zijn ingesprijsd alhoewel een correctie(tje) of ten minste volatiliteit bij de uiteindelijke aankondiging van de tapering niet uit te sluiten valt, meer nog zelfs logisch zou zijn.

Het hangt er natuurlijk ook van af op welke manier de tapering gecommuniceerd wordt en of Bernanke in staat zal zijn om de markten ervan te overtuigen dat het monetaire beleid nog een hele tijd bijzonder expansief zal blijven. Daarbij zou het wel eens kunnen dat de werkloosheidsdoelstelling van 6.5% naar 6% verlaagd wordt.

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, zonder dat er per saldo van grote bewegingen sprake was. De meeste beleggers houden het poeder droog in afwachting van de afloop van de FED-meeting. Het goud gedraagt zich opvallend zwak en is vanmorgen teruggevallen onder het niveau van 1300 dollar.

Dus het is logisch dat het verminderen van de steun voor nerveusiteit in de markt zorgt. De consensus gaat er momenteel van uit dat de tapering in September zal beginnen. Dit betekent dat er toch al een groot stuk zou moeten zijn ingesprijsd alhoewel een correctie(tje) of ten minste volatiliteit bij de uiteindelijke aankondiging van de tapering niet uit te sluiten valt, meer nog zelfs logisch zou zijn. Het hangt er natuurlijk ook van af op welke manier de tapering gecommuniceerd wordt en of Bernanke in staat zal zijn om de markten ervan te overtuigen dat het monetaire beleid nog een hele tijd bijzonder expansief zal blijven. Daarbij zou het wel eens kunnen dat de werkloosheidsdoelstelling van 6.5% naar 6% verlaagd wordt. De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, zonder dat er per saldo van grote bewegingen sprake was. De meeste beleggers houden het poeder droog in afwachting van de afloop van de FED-meeting. Het goud gedraagt zich opvallend zwak en is vanmorgen teruggevallen onder het niveau van 1300 dollar.