Vanmorgen ging de correctie verder, in Singapore werd gehandeld aan 1329,15 dollar per troy ounce. Ook de zilverprijs corrigeerde, na gisteren op 23,4875 dollar per troy ounce een nieuwe piek voor de afgelopen 30 jaar te hebben neergezet.

James Steel, bij HSBC Securities goudanalist, merkt op dat vooral de correctie in de dollarkoers verantwoordelijk was voor de terugval bij het goud. De uptrend blijft echter intact.

De meeste analisten verwachten dat meer nieuws over quantitative easing in de Verenigde Staten de goudprijs naar nieuwe piekniveaus kan duwen.

Bovendien vrezen de beleggers dat de Japanse centrale bank nieuwe acties gaat ondernemen om de koers van de yen naar omlaag te duwen.

Vanmorgen ging de correctie verder, in Singapore werd gehandeld aan 1329,15 dollar per troy ounce. Ook de zilverprijs corrigeerde, na gisteren op 23,4875 dollar per troy ounce een nieuwe piek voor de afgelopen 30 jaar te hebben neergezet. James Steel, bij HSBC Securities goudanalist, merkt op dat vooral de correctie in de dollarkoers verantwoordelijk was voor de terugval bij het goud. De uptrend blijft echter intact. De meeste analisten verwachten dat meer nieuws over quantitative easing in de Verenigde Staten de goudprijs naar nieuwe piekniveaus kan duwen. Bovendien vrezen de beleggers dat de Japanse centrale bank nieuwe acties gaat ondernemen om de koers van de yen naar omlaag te duwen.