Wang Haifeng, analist bij Shanghai Liangmao Futures, stelt vast dat er op de kopermarkt een algemeen gevoel van optimisme eerst. De verschillende markten (Shanghai, Londen en New York) voeden dat optimisme en stimuleren elkaar.

Vanmorgen is de goudprijs in Azië voor de tweede dag op rij gestegen, dit vanwege speculatie dat een verzwakking van de dollarkoers het einde van de opleving van de greenback zal inluiden.

De dollar liet gisteren de sterkste daling in vier weken tegenover de yen optekenen. Stefan Graber, analist bij Credit Suisse Group, merkt op dat edelmetalen opnieuw aantrekkelijker worden in een omgeving waarin de rentevoeten opnieuw de neiging hebben om af brokkelen.

Voor een troy ounce goud wordt opnieuw meer dan 1120 dollar betaald. Graber stelt dat de evolutie van de goudprijs in de komende dagen afhankelijk zijn van wat de rente gaat doen. Wanneer die rente weer stijgt, kunnen goud en ook zilver weer aan winstnemingen bloot komen te staan.

Wang Haifeng, analist bij Shanghai Liangmao Futures, stelt vast dat er op de kopermarkt een algemeen gevoel van optimisme eerst. De verschillende markten (Shanghai, Londen en New York) voeden dat optimisme en stimuleren elkaar. Vanmorgen is de goudprijs in Azië voor de tweede dag op rij gestegen, dit vanwege speculatie dat een verzwakking van de dollarkoers het einde van de opleving van de greenback zal inluiden. De dollar liet gisteren de sterkste daling in vier weken tegenover de yen optekenen. Stefan Graber, analist bij Credit Suisse Group, merkt op dat edelmetalen opnieuw aantrekkelijker worden in een omgeving waarin de rentevoeten opnieuw de neiging hebben om af brokkelen. Voor een troy ounce goud wordt opnieuw meer dan 1120 dollar betaald. Graber stelt dat de evolutie van de goudprijs in de komende dagen afhankelijk zijn van wat de rente gaat doen. Wanneer die rente weer stijgt, kunnen goud en ook zilver weer aan winstnemingen bloot komen te staan.