De MSCI World Index verloor in augustus 4% en dat was de grootste daling op maandbasis sinds mei. De goudprijs steeg op maandbasis met 5,60%, op jaarbasis is er sprake van een stijging met 14%.

Op 21 juni bereikte de goudprijs een piek op 1266,50 dollar. Dat recordniveau is inmiddels opnieuw binnen handbereik komen te liggen. De kans is groot dat het goud in de komende dagen nieuwe records laat optekenen.

Matthew Zeman, metal trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de goudprijs vooral wordt opgejaagd door een algemene vrees voor de economische situatie. Wanneer die verder verslechtert, lijkt het slechts een kwestie van tijd te worden alvorens het goud nieuwe recordniveaus gaat laten optekenen.

De MSCI World Index verloor in augustus 4% en dat was de grootste daling op maandbasis sinds mei. De goudprijs steeg op maandbasis met 5,60%, op jaarbasis is er sprake van een stijging met 14%. Op 21 juni bereikte de goudprijs een piek op 1266,50 dollar. Dat recordniveau is inmiddels opnieuw binnen handbereik komen te liggen. De kans is groot dat het goud in de komende dagen nieuwe records laat optekenen. Matthew Zeman, metal trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat de goudprijs vooral wordt opgejaagd door een algemene vrees voor de economische situatie. Wanneer die verder verslechtert, lijkt het slechts een kwestie van tijd te worden alvorens het goud nieuwe recordniveaus gaat laten optekenen.