In Seoel kostte een troy ounce goud vanmorgen op een bepaald moment 1413,47 dollar, om vervolgens terug te vallen richting 1410 dollar. Gisteren werd voor het eerst de kaap van 1400 dollar doorbroken.

Chris Yoo, head of global derivatives bij Samsung Futures Inc. in Seoel, is van mening dat er momenteel verschillende factoren inspelen op de goudprijs. Op de eerste plaats is er nog steeds een grote fysieke vraag naar goud.

Daarnaast is de euro op de valutamarkten aan het dalen en Yoo verwacht dat die daling voorlopig nog niet gedaan zal zijn. Hij denkt dat Ierland op korte termijn hulp van Europa zal moeten inroepen om een Grieks scenario te voorkomen.

In Seoel kostte een troy ounce goud vanmorgen op een bepaald moment 1413,47 dollar, om vervolgens terug te vallen richting 1410 dollar. Gisteren werd voor het eerst de kaap van 1400 dollar doorbroken. Chris Yoo, head of global derivatives bij Samsung Futures Inc. in Seoel, is van mening dat er momenteel verschillende factoren inspelen op de goudprijs. Op de eerste plaats is er nog steeds een grote fysieke vraag naar goud. Daarnaast is de euro op de valutamarkten aan het dalen en Yoo verwacht dat die daling voorlopig nog niet gedaan zal zijn. Hij denkt dat Ierland op korte termijn hulp van Europa zal moeten inroepen om een Grieks scenario te voorkomen.