Frank McGhee, head dealer bij Integrated Brokerage Services in Chicago, wijst er op dat de financiële markten maar al te goed beseffen dat meer quantitative easing de positie van de dollar heeft verzwakt.

Daardoor is de vraag naar edelmetalen als alternatieve beleggingen fors toegenomen. McGhee is van mening dat de FED wel degelijk van plan is om de dollar zo zwak mogelijk te maken, om op die manier de export aan te zwengelen.

Hij denkt dat de goudprijs kan blijven stijgen totdat de monetaire politiek van de FED genormaliseerd wordt. In de komende 12 maanden kan het goud doorstijgen naar 1650 dollar per troy ounce.

Frank McGhee, head dealer bij Integrated Brokerage Services in Chicago, wijst er op dat de financiële markten maar al te goed beseffen dat meer quantitative easing de positie van de dollar heeft verzwakt. Daardoor is de vraag naar edelmetalen als alternatieve beleggingen fors toegenomen. McGhee is van mening dat de FED wel degelijk van plan is om de dollar zo zwak mogelijk te maken, om op die manier de export aan te zwengelen. Hij denkt dat de goudprijs kan blijven stijgen totdat de monetaire politiek van de FED genormaliseerd wordt. In de komende 12 maanden kan het goud doorstijgen naar 1650 dollar per troy ounce.