De algemene verwachting is volgens ABN Amro dat Angela Merkel na de bondsdagverkiezingen van zondag kanselier blijft. De vraag is echter met wie ze zal gaan regeren.

Het risico voor de huidige coalitie van CDU/CSU met de liberale FDP is dat de laatste partij de kiesdrempel (5% van de stemmen) niet zal halen.

In dat geval zal vermoedelijk een coalitie met de sociaaldemocratische SPD worden gevormd. Voor het beleid zal dat slechts een beperkt verschil uitmaken en op de financiële markten zal er vermoedelijk ook niet sterk op worden gereageerd.

De algemene verwachting is volgens ABN Amro dat Angela Merkel na de bondsdagverkiezingen van zondag kanselier blijft. De vraag is echter met wie ze zal gaan regeren. Het risico voor de huidige coalitie van CDU/CSU met de liberale FDP is dat de laatste partij de kiesdrempel (5% van de stemmen) niet zal halen. In dat geval zal vermoedelijk een coalitie met de sociaaldemocratische SPD worden gevormd. Voor het beleid zal dat slechts een beperkt verschil uitmaken en op de financiële markten zal er vermoedelijk ook niet sterk op worden gereageerd.