De goudprijs bereikte gisteren een recordniveau intraday op 1276,50 dollar. De zilverprijs steeg vanmorgen met 0,30% tot 20,535 dollar per troy ounce, of een nieuw recordniveau voor de afgelopen 30 maanden.

Ng Cheng Thye, in Singapore director van Standard Merchant Bank, wijt de stijging van de prijzen voor edelmetalen aan de algemene economische onzekerheid. Niemand weet nog met zekerheid welke richting de economie gata inslaan.

Volgens Ng Cheng Thye kan de goudprijs nu op heel korte termijn doorstijgen tot 1350 dollar, gesteund door een verdere stijging van de prijzen voor zilver, platina en andere edelmetalen. Een andere ondersteunende factor is de vrees voor meer quantitative- easing door de Federal Reserve.

De goudprijs bereikte gisteren een recordniveau intraday op 1276,50 dollar. De zilverprijs steeg vanmorgen met 0,30% tot 20,535 dollar per troy ounce, of een nieuw recordniveau voor de afgelopen 30 maanden. Ng Cheng Thye, in Singapore director van Standard Merchant Bank, wijt de stijging van de prijzen voor edelmetalen aan de algemene economische onzekerheid. Niemand weet nog met zekerheid welke richting de economie gata inslaan. Volgens Ng Cheng Thye kan de goudprijs nu op heel korte termijn doorstijgen tot 1350 dollar, gesteund door een verdere stijging van de prijzen voor zilver, platina en andere edelmetalen. Een andere ondersteunende factor is de vrees voor meer quantitative- easing door de Federal Reserve.