Vandaag is de goudprijs totaal in elkaar gestort, in de loop van de sessie werd een bodem bereikt iets boven het niveau van 1490 dollar. Momenteel noteert de goudprijs iets boven 1500 dollar per vat, wat nog bijna 4% minder is dan het slotniveau van gisteren.

Volgens Jon Najarian van OptionMonster.com is in de afgelopen dagen het besef gegroeid dat het goud zijn rol van alternatieve munt niet zal kunnen opnemen. Een verdere dalingsfase lijkt niet onwaarschijnlijk, ook al gezien het verkoopadvies dat Goldman Sachs gisteren gaf.

Vandaag is de goudprijs totaal in elkaar gestort, in de loop van de sessie werd een bodem bereikt iets boven het niveau van 1490 dollar. Momenteel noteert de goudprijs iets boven 1500 dollar per vat, wat nog bijna 4% minder is dan het slotniveau van gisteren. Volgens Jon Najarian van OptionMonster.com is in de afgelopen dagen het besef gegroeid dat het goud zijn rol van alternatieve munt niet zal kunnen opnemen. Een verdere dalingsfase lijkt niet onwaarschijnlijk, ook al gezien het verkoopadvies dat Goldman Sachs gisteren gaf.