De Amerikaanse munt viel ten opzichte van de euro terug tot een dieptepunt voor het afgelopen jaar. Het september-contract, waar relatief weinig handel is was, werd 9,50 dollar duurder.

Die stijging van 1% bracht mee dat een troy ounce bij het slot van de handel 1004,90 dollar op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange kostte. Dat is de hoogste slotkoers ooit voor een kortlopend contract.

Het drukker verhandeld december contract steeg met 9,60 dollar of eveneens 1% tot 1006,40 dollar. Op weekbasis werden de goudfutures, die zowel dinsdag als vrijdag de kaap van 1000 dollar bereikten, 1% duurder.

George Gero, goudhandelaar bij RBC Capital Markets, verwacht dat de goudprijs gewoon verder gaat stijgen. Technische ziet het plaatje er goed uit, terwijl anderzijds de zwakke dollar de goudprijs onderstut. Vanmorgen hield de goudprijs in ieder geval stand, voor een troy ounce goud werd op Aziatische markten weer meer dan 1000 dollar betaald.

De Amerikaanse munt viel ten opzichte van de euro terug tot een dieptepunt voor het afgelopen jaar. Het september-contract, waar relatief weinig handel is was, werd 9,50 dollar duurder. Die stijging van 1% bracht mee dat een troy ounce bij het slot van de handel 1004,90 dollar op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange kostte. Dat is de hoogste slotkoers ooit voor een kortlopend contract. Het drukker verhandeld december contract steeg met 9,60 dollar of eveneens 1% tot 1006,40 dollar. Op weekbasis werden de goudfutures, die zowel dinsdag als vrijdag de kaap van 1000 dollar bereikten, 1% duurder. George Gero, goudhandelaar bij RBC Capital Markets, verwacht dat de goudprijs gewoon verder gaat stijgen. Technische ziet het plaatje er goed uit, terwijl anderzijds de zwakke dollar de goudprijs onderstut. Vanmorgen hield de goudprijs in ieder geval stand, voor een troy ounce goud werd op Aziatische markten weer meer dan 1000 dollar betaald.