Daarnaast maken de financiële markten zich ook zorgen over de afloop van de nucleaire crisis in Japan. In Libië gaan de oorlogshandelingen gewoon verder, met nieuwe geallieerde aanvallen op posities van de troepen van Khaddafi.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1430,63 dollar betaald, of 0,20% meer dan het slotniveau van gisteren in New York. Gisteren werd op 1435,01 dollar een piek voor de afgelopen twee weken bereikt.

Eugen Weinberg, in Frankfurt Head of Commodity Research bij Commerzbank AG, is de huidige omgeving de geschikte voedingsbodem voor een verdere hausse bij de edelmetalen. Weinberg verwacht dat het slechts een kwestie van tijd gaat worden alvorens nieuwe recordniveaus bereikt worden.

Daarnaast maken de financiële markten zich ook zorgen over de afloop van de nucleaire crisis in Japan. In Libië gaan de oorlogshandelingen gewoon verder, met nieuwe geallieerde aanvallen op posities van de troepen van Khaddafi. Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1430,63 dollar betaald, of 0,20% meer dan het slotniveau van gisteren in New York. Gisteren werd op 1435,01 dollar een piek voor de afgelopen twee weken bereikt. Eugen Weinberg, in Frankfurt Head of Commodity Research bij Commerzbank AG, is de huidige omgeving de geschikte voedingsbodem voor een verdere hausse bij de edelmetalen. Weinberg verwacht dat het slechts een kwestie van tijd gaat worden alvorens nieuwe recordniveaus bereikt worden.