Daarnaast wordt de goudprijs ook nog ondersteund door de oplopende spanningen op het Koreaanse schiereiland. Volgens de Japanse krant Tokyo Shimbun zou Noord-Korea een aanval op Zuid-Korea plannen.

Dat betekent dat de beleggers nog steeds op zoek zijn naar een veilige vluchthaven. In Tokio kostte een troy ounce goud 1391,38 dollar, of 0,30% meer dan het slotniveau van gisteren in New York.

In de loop van de morgen werd een piekkoers op 1397,50 dollar bereikt. Dat was tevens het hoogste niveau sinds 9 november. Hiroyuki Kikukawa, general manager of research bij IDO Securities, blijft het onderliggend sentiment bij het goud sterk.

Daarnaast wordt de goudprijs ook nog ondersteund door de oplopende spanningen op het Koreaanse schiereiland. Volgens de Japanse krant Tokyo Shimbun zou Noord-Korea een aanval op Zuid-Korea plannen. Dat betekent dat de beleggers nog steeds op zoek zijn naar een veilige vluchthaven. In Tokio kostte een troy ounce goud 1391,38 dollar, of 0,30% meer dan het slotniveau van gisteren in New York. In de loop van de morgen werd een piekkoers op 1397,50 dollar bereikt. Dat was tevens het hoogste niveau sinds 9 november. Hiroyuki Kikukawa, general manager of research bij IDO Securities, blijft het onderliggend sentiment bij het goud sterk.