Een aantal indicatoren wijzen er op dat dit herstel minder snel dan verhoopt verloopt. Het aantal werklozen dat een uitkering ontvangt, steeg vorige week. Daarnaast daalde het aantal nieuwe huizen in aanbouw vorige maand met 0,90% tot 550.000 huizen op jaarbasis.

Vanmorgen werd in Seoul 1372,95 dollar voor een troy ounce goud betaald, of een stijging met 0,30% in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond op de Comex in New York.

Ben Westmore, analist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de goudprijs ook in de komende maanden vooral zal reageren op bewegingen op de valutamarkten. Met name de dollar is momenteel bepalend voor de goudprijs.

Een aantal indicatoren wijzen er op dat dit herstel minder snel dan verhoopt verloopt. Het aantal werklozen dat een uitkering ontvangt, steeg vorige week. Daarnaast daalde het aantal nieuwe huizen in aanbouw vorige maand met 0,90% tot 550.000 huizen op jaarbasis. Vanmorgen werd in Seoul 1372,95 dollar voor een troy ounce goud betaald, of een stijging met 0,30% in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond op de Comex in New York. Ben Westmore, analist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de goudprijs ook in de komende maanden vooral zal reageren op bewegingen op de valutamarkten. Met name de dollar is momenteel bepalend voor de goudprijs.