De zilverprijs bereikte anderzijds een nieuwe piek voor de afgelopen 30 jaar. De verzwakking van de dollarkoers zwengelt de interesse van de beleggers voor alternatieve activa.

In Singapore werd vanmorgen voor een troy ounce goud 1355 dollar betaald, of 0,70% meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Het recordniveau ligt op 1364,77 dollar en werd op 7 oktober bereikt.

Darren Heathcote, head of trading bij Investec Bank (Australia) Ltd. in Sidney, is van mening dat de dollar zal blijven verzwakken, waardoor het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens het goud nieuwe recordniveaus bereikt. Hij rekent er op dat het niveau van 2000 dollar volgend jaar zal worden bereikt.

De zilverprijs bereikte anderzijds een nieuwe piek voor de afgelopen 30 jaar. De verzwakking van de dollarkoers zwengelt de interesse van de beleggers voor alternatieve activa. In Singapore werd vanmorgen voor een troy ounce goud 1355 dollar betaald, of 0,70% meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Het recordniveau ligt op 1364,77 dollar en werd op 7 oktober bereikt. Darren Heathcote, head of trading bij Investec Bank (Australia) Ltd. in Sidney, is van mening dat de dollar zal blijven verzwakken, waardoor het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens het goud nieuwe recordniveaus bereikt. Hij rekent er op dat het niveau van 2000 dollar volgend jaar zal worden bereikt.