Goud voor levering in juni werd woensdag 17 dollar of anderhalf procent duurder, op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange kostte een troy ounce goud opnieuw meer dan 1150 dollar. Het slot was het hoogst sinds december van vorig jaar.

Andrey Kryuchenkov, analist bij VTB Capital in Londen, wijst vooral naar de euro als drijvende kracht achter het goud. Daarnaast is met het seizoen van de huwelijken in India op komst de vraag naar goud voor juwelen ook gestegen.

Op de financiële markten is bovendien de vrees toegenomen dat Griekenland er niet in zal slagen om zich zelfstandig te blijven financieren. Daardoor is de koers van de dollar gestegen ten opzichte van de euro.

Pradeep Unni, analist bij Richcomm Global Services in Dubai, wijst er op dat een stijgende dollarkoers in normale omstandigheden bearish is voor goud.

Veel beleggers zijn echter bezig om zich in te dekken tegen onverwachte gebeurtenissen en dus wordt er niet gelet op de stijging van de dollarkoers. Unni verwacht dat er op langere termijn een negatieve correlatie tussen goud en dollar zal blijven bestaan.

Goud voor levering in juni werd woensdag 17 dollar of anderhalf procent duurder, op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange kostte een troy ounce goud opnieuw meer dan 1150 dollar. Het slot was het hoogst sinds december van vorig jaar. Andrey Kryuchenkov, analist bij VTB Capital in Londen, wijst vooral naar de euro als drijvende kracht achter het goud. Daarnaast is met het seizoen van de huwelijken in India op komst de vraag naar goud voor juwelen ook gestegen. Op de financiële markten is bovendien de vrees toegenomen dat Griekenland er niet in zal slagen om zich zelfstandig te blijven financieren. Daardoor is de koers van de dollar gestegen ten opzichte van de euro. Pradeep Unni, analist bij Richcomm Global Services in Dubai, wijst er op dat een stijgende dollarkoers in normale omstandigheden bearish is voor goud. Veel beleggers zijn echter bezig om zich in te dekken tegen onverwachte gebeurtenissen en dus wordt er niet gelet op de stijging van de dollarkoers. Unni verwacht dat er op langere termijn een negatieve correlatie tussen goud en dollar zal blijven bestaan.