Maar wanneer de rekening over een periode van drie maanden wordt gemaakt, is het plaatje toch nog positief. De goudprijs is met bijna 8% gestegen tijdens het eerste kwartaal. Tijdens de maand maart, de laatste maand van het derde kwartaal, werd echter een daling met ongeveer 2% opgetekend.

Voor zilver liep het verlies vorige maand op tot zelfs 6,50%, terwijl op kwartaalbasis de zilverprijs toch nog een bescheiden winst van 2% kon vasthouden. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk welke factoren de goud- en zilverprijs in de afgelopen weken opnieuw naar beneden hebben geduwd.

Maar wanneer de rekening over een periode van drie maanden wordt gemaakt, is het plaatje toch nog positief. De goudprijs is met bijna 8% gestegen tijdens het eerste kwartaal. Tijdens de maand maart, de laatste maand van het derde kwartaal, werd echter een daling met ongeveer 2% opgetekend. Voor zilver liep het verlies vorige maand op tot zelfs 6,50%, terwijl op kwartaalbasis de zilverprijs toch nog een bescheiden winst van 2% kon vasthouden. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk welke factoren de goud- en zilverprijs in de afgelopen weken opnieuw naar beneden hebben geduwd.