Voor de stijging van de goudprijs werden verschillende redenen aangegeven. Op de eerste plaats blijven de problemen met Griekenland onderhuids voor heel wat onzekerheid zorgen.

Daarnaast lijkt ook de dollar een voorlopige piek te hebben bereikt. In de afgelopen dagen is de dollar alleszins niet verder gestegen en zelfs iets goedkoper geworden. De afgelopen maanden was er steeds een negatieve correctie tussen de dollarkoers en de goudprijs.

Ook technisch was er een reden die pro een stijging van de goudprijs pleit. In de afgelopen dagen testte de goudprijs de steun op 1030 dollar, die uiteindelijk standhield.

Credit Suisse waarschuwt echter niet te veel belang te hechten aan de stijging van de goudprijs. Deze gebeurde in een lege markt, want de Chinese handelaars vieren Chinees Nieuwjaar. De verhandelde volumes bleven dan ook dun.

Voor de stijging van de goudprijs werden verschillende redenen aangegeven. Op de eerste plaats blijven de problemen met Griekenland onderhuids voor heel wat onzekerheid zorgen. Daarnaast lijkt ook de dollar een voorlopige piek te hebben bereikt. In de afgelopen dagen is de dollar alleszins niet verder gestegen en zelfs iets goedkoper geworden. De afgelopen maanden was er steeds een negatieve correctie tussen de dollarkoers en de goudprijs. Ook technisch was er een reden die pro een stijging van de goudprijs pleit. In de afgelopen dagen testte de goudprijs de steun op 1030 dollar, die uiteindelijk standhield. Credit Suisse waarschuwt echter niet te veel belang te hechten aan de stijging van de goudprijs. Deze gebeurde in een lege markt, want de Chinese handelaars vieren Chinees Nieuwjaar. De verhandelde volumes bleven dan ook dun.