De stijging van de goudprijs heeft ditmaal een vrij concrete reden, want er doen geruchten de ronde dat de Bundesbank als volgende centrale banken goudaankopen overweegt.

Daarnaast is er nog steeds veel vraag naar goud als gevolg van de verzwakking van de dollarkoers. De beleggers kopen goud om zich te beschermen tegen een verdere ontwaarding van de dollar.

Onlangs kocht India 200 ton goud uit de reserves van het Internationaal Monetair Fonds en toen werd al gezegd dat er nog meer centrale banken goud gaan kopen.

Er doen geruchten de ronde dat ook China de 2% reserves in goud wil verhogen tot 4%. Bevestiging van dit gerucht werd nog niet gegeven.

De stijging van de goudprijs heeft ditmaal een vrij concrete reden, want er doen geruchten de ronde dat de Bundesbank als volgende centrale banken goudaankopen overweegt. Daarnaast is er nog steeds veel vraag naar goud als gevolg van de verzwakking van de dollarkoers. De beleggers kopen goud om zich te beschermen tegen een verdere ontwaarding van de dollar. Onlangs kocht India 200 ton goud uit de reserves van het Internationaal Monetair Fonds en toen werd al gezegd dat er nog meer centrale banken goud gaan kopen. Er doen geruchten de ronde dat ook China de 2% reserves in goud wil verhogen tot 4%. Bevestiging van dit gerucht werd nog niet gegeven.