Het gevolg is dat de koers van Bitcoin opnieuw onder druk kwam te staan. Vooral de grote volatiliteit in de prijs van Bitcoin blijkt een serieuze handicap te vormen. Vreemd genoeg noteert Bitcoin in China zelfs nog goedkoper dan in de rest van de wereld, wat betekent dat de Chinezen het zelfs even niet meer zien zitten.

Nog een opvallend gegeven: de goudprijs stijgt als de prijs van Bitcoin daalt en vice versa. De edelmetalen worden echter nog steeds als veiliger als Bitcoin ervaren. Ook goud en zilver kunnen fors in prijs fluctueren, maar de prijsschommelingen zijn toch minder groot dan die bij Bitcoin. De virtuele munt kan makkelijk op enkele uren tijd tientallen procenten goedkoper of duurder worden.

Het gevolg is dat de koers van Bitcoin opnieuw onder druk kwam te staan. Vooral de grote volatiliteit in de prijs van Bitcoin blijkt een serieuze handicap te vormen. Vreemd genoeg noteert Bitcoin in China zelfs nog goedkoper dan in de rest van de wereld, wat betekent dat de Chinezen het zelfs even niet meer zien zitten. Nog een opvallend gegeven: de goudprijs stijgt als de prijs van Bitcoin daalt en vice versa. De edelmetalen worden echter nog steeds als veiliger als Bitcoin ervaren. Ook goud en zilver kunnen fors in prijs fluctueren, maar de prijsschommelingen zijn toch minder groot dan die bij Bitcoin. De virtuele munt kan makkelijk op enkele uren tijd tientallen procenten goedkoper of duurder worden.