Federal Reserve Bank of Philadelphia president Charles Plosser verklaarde gisteren dat de Amerikaanse centrale bank op een bepaald moment haar politiek van monetaire verruiming zal moeten herzien.

Vanmorgen werd voor een troy ounce goud in Singapore 1386 dollar betaald, of een stijging met 0,30% in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond op de Comex in New York.

Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat het niet zo lang meer gaat duren alvorens de goudprijs nieuwe recordniveaus gaat bereiken. Grote correcties bij het goud zijn tot dusver uitgebleven.

Federal Reserve Bank of Philadelphia president Charles Plosser verklaarde gisteren dat de Amerikaanse centrale bank op een bepaald moment haar politiek van monetaire verruiming zal moeten herzien. Vanmorgen werd voor een troy ounce goud in Singapore 1386 dollar betaald, of een stijging met 0,30% in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond op de Comex in New York. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat het niet zo lang meer gaat duren alvorens de goudprijs nieuwe recordniveaus gaat bereiken. Grote correcties bij het goud zijn tot dusver uitgebleven.