Vanmorgen werd er gehandeld aan 1345,73 dollar, ten opzichte van een slotniveau van 1345,85 dollar gisterenavond in New York. Op de Comex bereikte de goudprijs intraday een piek op 1349 dollar.

De Amerikaanse centrale bank hield gisteren - zoals verwacht - haar basisrente ongewijzigd. Bovendien liet de FED weten dat het programma ter inkoop van eigen aandelen wordt verder gezet.

Yingxi Yu, analist bij Barclays Capital in Singapore, is van mening dat het sentiment rond de goudprijs goed gaat blijven zolang de Amerikaanse centrale bank haar basisrente ongewijzigd houdt.

Vanmorgen werd er gehandeld aan 1345,73 dollar, ten opzichte van een slotniveau van 1345,85 dollar gisterenavond in New York. Op de Comex bereikte de goudprijs intraday een piek op 1349 dollar. De Amerikaanse centrale bank hield gisteren - zoals verwacht - haar basisrente ongewijzigd. Bovendien liet de FED weten dat het programma ter inkoop van eigen aandelen wordt verder gezet. Yingxi Yu, analist bij Barclays Capital in Singapore, is van mening dat het sentiment rond de goudprijs goed gaat blijven zolang de Amerikaanse centrale bank haar basisrente ongewijzigd houdt.