Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1418,10 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1410,60 dollar vorige vrijdag. Ten opzichte van gisteren was er sprake van een stijging met 0,20%.

Op 2 februari bereikte de goudprijs een nieuwe historische piekkoers op 1440,32 dollar. De meeste analisten zijn het eens dat de goudprijs nu in versneld tempo verder kan stijgen.

Gavin Wendt, senior resource analist bij MineLife Pty Ltd, is van mening dat de risico's bij de goudprijs zich vooral aan de bovenzijde bevinden. Meer onrust in het Midden-Oosten kan de goudprijs verder doen stijgen.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1418,10 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1410,60 dollar vorige vrijdag. Ten opzichte van gisteren was er sprake van een stijging met 0,20%. Op 2 februari bereikte de goudprijs een nieuwe historische piekkoers op 1440,32 dollar. De meeste analisten zijn het eens dat de goudprijs nu in versneld tempo verder kan stijgen. Gavin Wendt, senior resource analist bij MineLife Pty Ltd, is van mening dat de risico's bij de goudprijs zich vooral aan de bovenzijde bevinden. Meer onrust in het Midden-Oosten kan de goudprijs verder doen stijgen.