Uiteindelijk werd afgesloten op 1155 dollar. Vanmorgen in Azië kostte een troy ounce goud nog altijd iets meer dan 1150 dollar. De stijging van het goud had vooral te maken met een verzwakking van de dollarkoers.

De beleggers vrezen namelijk dat de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten er rechtstreeks verantwoordelijk voor gaan zijn dat de rente nog een tijdje laag zal blijven.

Anderzijds waren er opnieuw meevallende economische indicatoren uit China. De Chinese economie groeit sneller dan verwacht en zal dus ook meer grondstoffen gaan gebruiken.

Jonathan Jossen, goudhandelaar op de Comex, merkt op dat de goudprijs tot dusver minder goed heeft gepresteerd dan andere grondstoffen. Een inhaalbeweging was dus niet onwaarschijnlijk.

Tijdens de eerste week van januari steeg de goudprijs met 4%.

Peter Fertig, consultant bij Quantitative Commodity Research, is van mening dat het technisch plaatje bij het goud gaat verbeteren.

De goudprijs bereikte in december een recordprijs op 1226,10 dollar, waarna het goud een correctie onderging. Boven 1226,10 dollar wordt volgens Fertig een nieuw koopsignaal gegeven.

Uiteindelijk werd afgesloten op 1155 dollar. Vanmorgen in Azië kostte een troy ounce goud nog altijd iets meer dan 1150 dollar. De stijging van het goud had vooral te maken met een verzwakking van de dollarkoers. De beleggers vrezen namelijk dat de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten er rechtstreeks verantwoordelijk voor gaan zijn dat de rente nog een tijdje laag zal blijven. Anderzijds waren er opnieuw meevallende economische indicatoren uit China. De Chinese economie groeit sneller dan verwacht en zal dus ook meer grondstoffen gaan gebruiken. Jonathan Jossen, goudhandelaar op de Comex, merkt op dat de goudprijs tot dusver minder goed heeft gepresteerd dan andere grondstoffen. Een inhaalbeweging was dus niet onwaarschijnlijk. Tijdens de eerste week van januari steeg de goudprijs met 4%. Peter Fertig, consultant bij Quantitative Commodity Research, is van mening dat het technisch plaatje bij het goud gaat verbeteren. De goudprijs bereikte in december een recordprijs op 1226,10 dollar, waarna het goud een correctie onderging. Boven 1226,10 dollar wordt volgens Fertig een nieuw koopsignaal gegeven.