Toch valt op dat de goudprijs in de afgelopen dagen geen nieuwe piekkoersen kon laten optekenen. Technische analisten stellen echter vast dat de uptrend nog niet is gebroken.

Vanmorgen kostte een troy ounce goud 1412,57 dollar, tegenover een slotprijs van 1412 dollar gisterenavond in New York. Op maandbasis is de goudprijs in februari met 5,90% gestegen.

Marc Ground, analist edelmetalen bij Standard Bank Plc, is van mening dat de situatie in het Midden-Oosten in de komende dagen de doorslaggevende factor op de goudmarkt gaat blijven.

Toch valt op dat de goudprijs in de afgelopen dagen geen nieuwe piekkoersen kon laten optekenen. Technische analisten stellen echter vast dat de uptrend nog niet is gebroken. Vanmorgen kostte een troy ounce goud 1412,57 dollar, tegenover een slotprijs van 1412 dollar gisterenavond in New York. Op maandbasis is de goudprijs in februari met 5,90% gestegen. Marc Ground, analist edelmetalen bij Standard Bank Plc, is van mening dat de situatie in het Midden-Oosten in de komende dagen de doorslaggevende factor op de goudmarkt gaat blijven.